Seminar informativ „Implementarea sistemului E-Achiziţii în Republica Moldova”și la Soroca

0
31

La 15 mai, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, filiala Soroca, în colaborare cu Banca Europeana pentru Reconstructii și Dezvoltare (BERD) a organizat seminarul „Implementarea sistemului E-Achiziţii în Republica Moldova”. Volumul de licitații publice a crescut foarte mult în ultimii ani, iar volumul de bunuri, lucrări, servicii contractat a înregistrat și el o creștere semnificativă.

În acest context, urmărirea numeroaselor proiecte în derulare precum și analiza statistică a acestora era îngreunată. Tehnologiile moderne vin în sprijinul creșterii transparenței în acest domeniu.

Experții de la BERD au informat participanții cu noul sistem E-Achiziții, care a fost implementat în 2017 în Republica Moldova Astfel, majoritatea proceselor realizate anterior pe hârtie, care necesitau interacțiunea directă între participanți au fost înlocuite cu procese similare, on-line.Cu ajutorul tehnologiilor moderne, procesul de achiziții publice se va derula electronic, în regim on-line, 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână.

În Republica Moldova noul sistem E-Achiziţii a fost implementată în anul 2017, pentru achiziţiile publice de mică valoare.

La seminar au participat 29 de instituții și companii: operatori economici, autorități contractante și autorități publice locale din or .Soroca, raionul Florești.Asemenea seminare au avut loc și în alte Filiale ale Republicii Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.