Soroceanul Marin Moloşag a fost numit în funcţia de consilier la FMI

0
57

Fostul prim-viceguvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Marin Moloşag, care este originar din Soroca, a fost numit în funcţia de consilier la Fondul Monetar Internațional (FMI), potrivit agenţiei INFOTAG, cu referire la un comunicat al Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Astfel, potrivit sursei, începând de astăzi, 16 noiembrie, domnul Moloșag va activa în funcția de consilier pe termen lung la FMI și se va ocupa de implementarea politicii monetare și valutare pentru un grup format din șapte state din Africa de Est.

„BNM a fost instituția în care m-am format sub aspect profesional și unde am avut onoarea să activez aproape 25 de ani. Consider că politica monetară din Republica Moldova, realizată de BNM, a avansat semnificativ în ultimii ani, contribuind astfel la asigurarea stabilității macroeconomice. Această experiență îmi va da posibilitatea să contribui la modernizarea cadrului de politică monetară și în alte țări”, a spus Moloșag.

Marin Moloșag și-a început cariera la Banca Națională a Moldovei în anul 1992, în Direcția valută străină și activitate economică externă. În perioada 2002-2009, Marin Moloșag a deținut postul de viceguvernator al BNM responsabil de sfera operațiunilor bancare și relații externe, iar în perioada decembrie 2009 și aprilie 2016 a fost prim-viceguvernator cu funcția de supraveghere a domeniilor politică monetară, asistență tehnică și financiară internațională și gestiunea relațiilor externe și integrare europeană. La 11 aprilie 2016, Marin Moloșag a fost numit în funcția de consilier al guvernatorului BNM pe probleme de strategie și dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.