Bucate turceşti pentru soroceni

2
49

Un locuitor al oraşului Soroca, originar din Turcia, promovează tradiţiile culinare turceşti în cafeneaua recent deschisă. Gustul deosebit, calitatea produselor şi deservirea la cel mai înalt nivel sunt trei atuuri pe care mizează antreprenorul, pentru a cuceri gurmanzii din Soroca.

Cu un zâmbet larg, spunându-i fiecăruia în limba română cu accent: “Bună ziua, bine aţi venit!” — aşa îşi întâmpină oaspeţii proprietarul cafenelei Soroking. Tansel Un este un cetăţean turc stabilit de doi ani cu familia în Soroca. Recent bărbatul, ajutat de soţia moldoveancă, şi-a lansat o afacerea gustoasă. Antreprenorul propune sorocenilor să cunoască unele dintre cele mai renumite bucate turceşti: Kebab, Baklava, ceai şi altele, pregătite exclusiv după reţetele originale.

“Îmi place mut Kebabul turcesc, dar nu am văzut aşa fel în Soroca. Am hotărât să gătesc şi să servesc aşa tip de Kebab oamenilor din Soroca”.

Astfel, Tansel propune oaspeţilor săi două tipuri de meniu turcesc: Meniul mare presupune carne coaptă la gril în combinaţie cu un sos delicios, cartofi prăjiți şi pâine. La comandarea acestui meniu, clienţii obţin un bonus: salată proaspătă, ceai, Cola, Sprite sau Fanta şi renumitul desert turcesc Baklava.

Meniul mic conţine aceleaşi bucate, doar că în cantitate înjumătăţită, la fel şi preţul fiind de două ori mai mic. Ca bonus clienţii primesc un ceai. Acest tip de meniu este foarte comod de luat la pachet.

Iubitorii de dulce pot lua doar Baklava la pachet.

Bucatele sunt aranjate frumos pe platouri (spre deosebire de Kebabul învelit în foaie de lavaş) şi servite rapid clienţilor, asta contează mult, spune bărbatul.

“La ora 12.00 aici este multă lume. Echipa mea ştie bine ce are de făcut şi într-un minut deservesc clienţii”, ne explică antreprenorul cum funcţionează afacerea sa.

Produsele moldoveneşti gătite de bucătarul din Turcia le plac sorocenilor, care rând pe rând îi calcă pragul. Carnea pentru Kebab, coaptă în faţa clienţilor, asortată cu un sos delicios şi salată proaspătă prezintă o alegere bună pentru a potoli foamea, susţine antreprenorul. Reţeta succesului rezidă în produse proaspete şi de calitate, astfel în meniu nu vezi carne sau legume din ziua precedentă, asta fiind o lege, ne asigură patronul cafenelei. Iar echipa tânără care activează aici asigură deservirea rapidă şi calitativă a clienţilor.

“Gustos, repede, ieftin şi proaspăt” — aşa îşi prezintă pe scurt oferta antreprenorul din Soroca, invitând toată lumea se savureze bucatele turceşti veritabile.

În scurt timp, Tansel va propune un meniu diversificat cu bucate internaţionale. Antreprenorul se arată deschis pentru colaborare cu magazinele şi marketurile interesate de comercializarea desertului turcesc Baklava şi altor copturi tradiţionale din Turcia, care vor apărea în meniul Sorocii în cel mai apropiat timp.

*Articol publicitar

2 COMENTARII

  1. Va rog am locuit prin mai multe locuri in viata mea si am gustat KEBAB in diferite localitati dar saborul si forma sunt aceleasi spre nefericire am intrat astazi in acest local si mi s-a oferirt drept kebab o porcarie de carne care semana a vomit intr-o cratita EI Kebabul se face pe rola si se tae in fata clientului unde este inspectia sanitara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.