”Zilele businessului regional” la Soroca

0
21

Stephane Bride i-a vizitat pe rezidenţii incubatorului de afaceri

 

La Soroca au demarat ”Zilele businessului regional”, eveniment organizat de Ministerul Economiei şi care se va desfăşura în perioada 20 octombrie – 16 noiembrie în mai multe raioane ale republicii. La discuţiile care au loc în incinta Incubatorului de Afaceri din oraşul Soroca participă ministrul Economiei, Stephane Bride, directorul ODIMM, Iulia Iabanji, funcţionari de la Ministerului Economiei şi instituţii din domeniu, antreprenori din 5 raioane şi reprezentanţi ai autorităților publice locale. Viceprim-ministrul a subliniat că evenimentul de la Soroca este important atât pentru minister cât şi pentru antreprenori. “Noi venim în legătură cu antreprenorii şi instituţiile locale în scopul de a transmite un mesaj de susţinere cu toate instrumentele pe care le avem azi în situaţia economică şi socială dificilă cu care ne confruntăm. Noi venim cu soluţii, iniţiativă şi programele externe care există şi care ne permit să facem faţă situaţiei” a declarat ministrul.

Cât priveşte problemele reale ale agenţilor economici locali, în special presiunea oficială dar mai ales neoficială a organelor de control, cum ar fi serviciul de investigaţii a fraudelor economice din cadrul inspectoratului de poliţie sau Inspectoratului fiscal, demnitarul a promis că va transmite informaţiile organelor de resort. „Aceasta este în strategia organelor de control şi supraveghere şi nu intră în atribuţiile Ministerului Economiei, dar noi vom transmite mesajele şi sperăm că va fi o reacţie cât mai promtă. Noi suntem conştienţi şi de povara fiscală şi administrativă care există şi care acum fac o presiune suplimentară şi suntem foarte atenţi în această direcţie”.

Ministrul a mai menţionat că va încerca împreună cu echipa sa să restabilească încrederea agenţilor economici faţă de stat şi de siguranţa propriilor afaceri şi a ţinut să-i încurajeze pe oamenii de afaceri – “Să aveţi încredere că lucrurile se vor schimba spre bine” a fost mesajul oficialului.

În cadrul evenimentului au fost prezentate informaţii despre beneficiile şi cerinţele pentru comerţul pe piaţa Uniunii Europene, oportunităţile de finanţare şi standardele de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.