Proiectul de lege privind arderea deşeurilor a intrat în vigoare

0
69

Proiectul de lege care permite arderea deşeurilor în R. Moldova a intrat în vigoare. Și a fost  publicat pe 11 octombrie în Monitorul Oficial. Noile prevederi legislative au fost dur criticate în societate, dar și la Parlament de către opoziție.

Noua lege permite ca anumite tipuri de deşeuri, acumulate pe teritoriul R. Moldova, să fie arse în instalaţii speciale. Amplasarea acestora va fi strict reglementată, iar proiectarea, construcția și exploatarea lor va fi realizată în baza actelor permisive de mediu și a autorizației eliberate de Agenția de Mediu. Autoritățile promit că incinerarea și coincinerarea deșeurilor se va face doar cu respectarea măsurilor de precauție care previn poluarea aerului, solului, apelor de suprafață și celor subterane. Emisiile în aer și în apă provenite de la aceste instalații nu vor trebui să depășească  valorile-limită de emisie prevăzute de lege. Noile prevederi legislative nu permit arderea anvelopelor uzate.

Amintim că organizațiile de mediu au criticat dur această lege când a fost votată de Parlament. Membrii Partidului Verde Ecologist au protestat la Președinție și i-au cerut lui Igor Dodon să nu promulge la legea.  Ecologiștii susțin că legalizarea arderii deşeurilor va crea un adevărat dezastru ecologic şi va pune în pericol viaţa oamenilor.

(tv8.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.