CENTENAR: Țara este una — România!

Țara este acolo unde te naști, dar trebuie să-i știi dimensiunile ei. Noi, de când încă era viu soțul meu, Valeriu, Dumnezeu să-l ierte, din anii începutului Mișcării Naționale, ne-am dumirit că Țara noastră este mai mare. Până atunci nu aveam aceste cunoștințe. Știam că în România aveam rude, bunica spunea că aceasta “este Țara mea”, dar noi nu eram convinși. Țara este una — România, ai cărei cetățeni și suntem. Noi nu ne-am făcut cetățenia română ca să plecăm peste hotare, dar ca să fim cetățeni români. Pentru mine reîntregirea Țării este un vis care sper că se va realiza cât mai trăiesc. Noi, în familia noastră, suntem întregiți. Avem cumetri încă de la Podul de flori, părintele Ștefan și-a făcut 11 ani studiile peste Prut, iar aceasta ne-a apropiat și mai mult. Noi vedem că și din partea lor este o mare dragoste față de noi. Noi nu putem să nu ne iubim “părinții”, care atâta ne învață și ne ajută să ne dezvoltăm. Cred că atunci când la putere vor veni niște băieți tineri, cu viziune, și vor vota într-o zi Unirea, atunci și lumea aceasta nedumerită, care nu înseamnă Țara, va merge după dânșii. Dar ne trebuie o schimbare acolo sus. Căci tot acolo sus s-a făcut Unirea data trecută, acolo au fost oamenii de bază. Este la fel ca într-o gospodărie, dacă tata e gospodar și mama gospodină, acolo este și curat și frumos, iar copiii sunt educați.

Alina Eftodii,
locuitoare a comunei Ocolina

Vedeţi aici şi alte păreri despre UNIRE!

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.