CENTENAR: Dacă ar fi voință politică, chiar și mâine s-ar putea face Unirea!

Pentru mine este o singură Țară, din Ungaria și până în Ucraina, este aceeași Țară, cu aceeași limbă. Am revenit recent din Alba Iulia, unde pe 1 iulie am dat start la o manifestație puternică, de acolo au pornit cu flacăra până la Chișinău. Mă consider român și când am vorbit acum cu unii consăteni de ai mei despre deportări, îmi povesteau în ce condiții au trăit și cum și-au bătut joc rușii de intelectualitatea noastră pentru a putea conduce. Actuala Republică Moldova este doar o treime din toată Moldova, restul este peste Prut. Majoritatea politicienilor spun că doar asta este Moldova, fiindcă le este convenabil. Unii politicieni zic asta doar pentru a-și face dividende politice, tare bine știu ei care este istoria noastră. Eu consider că dacă ar fi voință politică, chiar și mâine s-ar putea face Unirea și ar avea de câștigat peste 90% din populație, în afară de unele persoane care se ocupă de business și politică. Ei ar dispărea de la treucă.

Vasile Palamari, primarul comunei Bădiceni

Vedeţi aici şi alte păreri despre UNIRE!

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.