CENTENAR: Avem aceeaşi identitate românească!

În ziua de azi graniţele sunt un impediment, ele pur şi simplu nu trebuie să existe, deoarece avem dreptul la libera circulaţie a cetăţenilor de pe ambele maluri ale Prutului. Republica Moldova nu are o economie stabilă şi de aia sunt percepute taxe şi impozite la vamă. Dacă am respecta prevederile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, poliţia de frontieră ar facilita trecerea frontierei a cetăţenilor, mărfurilor şi mijloacelor de transport. Viitorul copiilor noştri trebuie să fie în Uniunea Europeană. Ce ţine de cultură, artă, istorie, suntem şi avem aceeaşi identitate românească. Tinerii înfăptuiesc Unirea pe cont propriu, îşi fac studiile, muncesc, se căsătoresc şi duc un mod de viaţă mai decent în România. Noi, cei de pe loc, conştientizăm că sunt impedimente geopolitice. Unirea începe de la tine, de la familia ta, de la casa părintească. Personal înţeleg că este o utopie atât timp cât nu avem patrioţi la conducere.

Veaceslav Burlacu, locuitor al municipiului Soroca

Vedeţi aici şi alte păreri despre UNIRE!

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.