CENTENAR: Prutul nu este hotar şi nu a fost niciodată!!!

Ţara este locul unde eu m-am născut, locul la care ţin foarte mult, pământul străbunilor mei care l-au apărat. Ţara este ceva sacru şi care ne oferă foarte multe, dar, din păcate, noi nu ştim a returna şi a apăra. Ţara mea este până la Tisa, deoarece pentru români, încă de pe timpurile dacilor, hotarul a fost de la Nistru la Tisa. Aceasta-i Ţara mea. Prutul nu este hotar şi nu a fost niciodată! Pentru a face Unirea trebuie să fim mai activi, mai toleranţi, să aducem mai multe dovezi şi să facem mai multe activităţi, dar să nu ţinem ură unul pe altul şi să facem vrajbă între vecini. Fiindcă totul începe de la noi, dacă dorim o schimbare să o începem de la noi. Să fim mai patrioţi pentru acest pământ, fără a căuta un profit. Sper că Unirea va fi cât mai curând, cu cât mai repede cu atât mai bine, cel mult în maxim 20 de ani. Dar asta o să se întâmple pentru că în anumite intervale ale istoriei Unirea a fost şi va fi, oricât de greu ar fi.

Roman Topor, elev la Colegiul de Arte “Nicolae Botgros”

Vedeţi aici şi alte păreri despre UNIRE!

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.