CENTENAR: Este necesară Unirea pentru că suntem fraţi!

Eu consider că suntem un neam şi asta o ştim încă de pe timpurile când învăţam la şcoală şi când ne puneam întrebarea: de ce despre Ion Creangă, care parcă e al nostru, românii spun că e al lor? Şi Eminescu este al nostru, de ce românii spun tot că e al lor? Acum cred că este ştiut faptul că multe familii sunt despărţite de Prut, părinţii sau buneii sunt în România şi au rămas rude sau prieteni în partea aceasta. Suntem un neam, avem aceeaşi limbă şi istorie. Este necesară Unirea pentru că suntem fraţi, iar sângele apă nu se face niciodată. Unirea ne trebuie pentru că Moldova nu are şanse ca republică separată. Atâtea încercări au fost de când este independentă, dar schimbări spre bine nu s-au făcut. Omul simplu nu le simte, poate că le simt cei de la conducere. Unirea poate să o facă numai poporul, dar nu cei de sus. Întotdeauna cei de jos au pornit. Foarte multă lume încă nu înţelege, unii vor cu Rusia şi nu vor să facă o analiză cât de cât. De exemplu, ce ne-a dat până acum Rusia şi ce ne-a dat Europa? Dar în Uniunea Europeană putem ajunge doar prin România.

Svetlana Şapovalov, istoric, or. Soroca

Vedeţi aici şi alte păreri despre UNIRE!

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.