CENTENAR: România Mare este Țara mea!

De când m-am născut știu un lucru — România Mare este Țara mea. La toate recensămintele care au fost făcute am scris că sunt româncă. Copiii mei și-au făcut cetățenie română, dar nu pentru pensii sau pentru a călători, dar sunt cetățeni români adevărați. Am fost la toate Marile Adunări Naționale, inclusiv la întrunirile de peste Nistru, la Dubăsari. Am lipsit doar de la acea Mare Adunare Națională în care limba română a fost proclamată ca limbă de stat, fiindcă eram plecată la un sanatoriu din Rusia. Când trebuia să revin avioanele nu zburau deoarece era grevă. Toată viața mea am fost pentru românism. Când mergeam cu copiii la lucru la deal, veneau și elevi de la școlile din oraș. Unii copii mai mici erau numiți „moldovan-baran” și nu-mi plăcea că ne asupreau veneticii. Și acum ne mai asupresc și vor să fim sub talpa lor. Unirea trebuie să fie și va fi!

Nadejda Coțaga, pensionară, com. Volovița

Vedeţi aici şi alte păreri despre UNIRE!

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.