CENTENAR: Visul meu, care sper că se va împlini vreodată, este România Mare…

Aş vrea să repet ceea ce a spus Nicolae Iorga că “România este unica ţară din lume care este înconjurată de români”. Ţara este ciopârţită din toate părţile, o părticică este în Ucraina, alta în R. Moldova, la fel în Ungaria şi Bulgaria. Visul meu, care sper că se va împlini vreodată, este ca să fie România Mare. Nu trebuie să ne ascundem după deget, dar să recunoaştem adevărul istoric că Republica Moldova este o parte a României. Se vehiculează ideea că trebuie să facem un referendum pentru a hotărî în ce limbă vorbim, dar nu trebuie să ne hotărască soarta străinii — ruşii, ucrainenii, găgăuzii. Trăiesc cu noi? Lasă-i să trăiască, dar limba română trebuie să fie limbă de stat, pentru a fi stimată şi pusă în capul mesei. Parlamentul României trebuie să adopte o lege prin care toţi cetăţenii născuţi pe acest teritoriu automat să primească cetăţenie română, fără prezentarea actelor şi procedura care durează vreo 2-3 ani.

Victor Mutruc, primarul satului Egoreni

Vedeţi aici şi alte păreri despre UNIRE!

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.