După patru zile, mascații de la „Fulger” au părăsit orașul Otaci

0
124

Mascații de la ,,Fulger” au părăsit orașul Otaci abia după patru zile de la bătaia crâncenă, izbucnită între localnici și membrii etniei rome. Potrivit autorităților locale, în prezent, situația este calmă, dar responsabilii se tem că un nou conflict ar putea reizbucni oricând, de aceea polițiștii supraveghează ordinea publică, deși atunci când au început violențele, nu au fost în stare să le oprească.

DMITRII ZAVROȚCHI, primarul oraşului Otaci: „Eu cred că ne vom așeza iarăși la o masă rotundă ca să discutăm toate problemele. Sperăm că totul va fi bine. 1:00-1:09 Vedem ce facem pe parcurs. La 9 iulie vom decide dacă prelungim restricțiile sau le anulăm”.

Autoritățile au instituit stare excepțională în oraș până la 9 iulie, după violențele de săptămâna trecută. Este interzisă comercializarea alcoolului după ora 19:00 și nu se permite adunarea în masă a oamenilor pe străzile localității.

Totodată, discotecile și-au sistat activitatea, iar după ora 20:00 minorii nu au voie să iasă din casă fără a fi însoțiți de către un adult. Peste 200 de persoane și-au împărțit pumni, s-au lovit cu picioarele și au aruncat cu pietre în cartierul romilor. Totul a pornit, după ce doi adolescenți care au luat apărarea unei fete, ar fi fost bătuți de trei bărbați de etnie, aflați în stare de ebrietate. (SURSA: Tv6.md)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.