FOTBAL. Divizia B. Echipele sorocene merg într-un pas – ambele au mai pierdut câte trei puncte.

1
98

  Etapă nefastă pentru echipele sorocene, care evoluează în eșalonul al treilea al fotbalului moldovenesc. Marcând 3 goluri în poarta advesarilor și încasând în propria poartă de două ori mai mult, FC Visoca și FC Inter au mai pierdut câte trei puncte prețioase și, după toate probabilitățile, vor termina competiția în subsolul clasamentului.

Și dacă pentru fotbaliștii de la Visoca această evoluție slabă are o explicație – echipa joacă în campionatul Republicii Moldova doar al doilea an, atunci pentru elevii lui Marin Russu, care formează unul din cel mai experimentat lot din Divizia B nu se prea găsesc scuze. Or, cum să explici, bunăoară, eșecul suferit de echipa unui municipiu cu pretenții în fața echipei dintr-un sat din raionul Telenești? Înțeleg că întotdeauna este loc și pentru surprize, inclusiv și suroprize neplăcute, dar nici chiar așa…

La rândul lor, fotbaliștii din Visoca au pierdut acasă, cu un scor de hochei sau de maidan, numiți-l cum doriți!, dar însăși faptul că tânăra echipă de la nordul raionului a marcat 3 goluri în poarta formației din Edineț, cândva o echipă de TOP, vorbește despre multe. Inclusiv despre potențialul formației, dar… acesta urmează să fie exploatat în campionatul viitor.

Iată și rezultatele tehnice ale etapei: FC OLIMPIA-FC CRUIZ PLUS: 1-2; FC MANOILEȘTI-FC PEPENI: 1-2; FC VISOCA-FC EDINEȚ: 3-5; FC BOGZEȘTI FC INTER: 1-0; CODRU JUNIORI-FCM UNGHENI: 0-1; FC RÂȘCANIFC SÂNGEREI: 0-5.

Fără îndoială, meciu-vedetă al etapei a fost cel de la Călărași, unde gazdele au pierdut nu doar meciul, în opinia mea, dar și șansele la primul loc. Pe de altă parte, unghenenii chiar merită promovarea, fiindcă este o echipă cu tradiții și cu „antecedente”, evoluând în repetate rânduri în eșaloane mai superioare, decât Divizia B.

În clasament, sorocenii ocupă locul 8, iar visocenii sunt pe treapta a 10, iar cine dintre aceste două echipe, care ne reprezintă în campionatul republican, este mai puternică se va decide sâmbătă, 19 iunie, când aceste două formații se vor confrunta direct, pe stadionul din Soroca, cu începere de la ora 18:00. (Dan AOLEI)

1 COMENTARIU

  1. Este rezultatul muncii întregii conduceri fotbalistice din raion în ultimii 10, conduc fotbalul niște incompetenți care se laudă nu știu cu ce, ei înafară de a veni să dea niște medalii altceva nici nu ii duce capul. Fotbalul din Soroca a ajuns mai jos de plintus, de 10 ani ne schimbăm pe gard pe așa numitul stadion municipal, în wc e rușine să intri ca îți trece și…..
    Cine știe de câte ori s-a antrenat sezonul actual echipa Inter Soroca sub comanda marelui antrenor Marin Rusu așa cum îl fac cei care conduc fotbalul. Rușine și iar rușine, ne știe toată țara in ce condiții dezvoltăm așa numitul fotbal, ca fotbal adevărat nici nu il putem numi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.