Medicul epidemiolog Nicolae Gorcinschi din Soroca a fost răpus de COVID-19

0
1125
Nicolae Gorcinschi, medic epidemiolog CSP Soroca. Foto/Observatorul de Nord

Nicolae Gorcinschi, medic epidemiolog al Centrului de Sănătate Publică Soroca, a fost răpus de COVID-19. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Colegii de breaslă au publicat un mesaj de adio pe pagina oficială a instituției.

Cu profund regret, colectivul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică exprimă sincere condoleanțe și compasiune familiei și prietenilor, în legătură cu trecerea în neființă, la 13 octombrie 2020, a Dlui Nicolae Gorcinschi, medic epidemiolog, șef Secție epidemiologie din cadrul Centrului de Sănătate Publică Soroca, din cauza infecției COVID-19.

Dl Nicolae Gorcinschi s-a născut în anul 1942. A absolvit Universitatea de Medicină din Chișinău în anul 1972. Imediat după absolvire a activat ca medic igienist, apoi de șef al secției epidemiologie în cadrul Centrului de Sănătate Publică din Soroca. După crearea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și până la stingerea din viață a activat ca medic epidemiolog și șef al secției epidemiologie din cadrul Centrului de Sănătate Publică Soroca.

Din anul 2013 a deținut categoria superioară de calificare în calitate de medic epidemiolog. Activitatea profesională a Dlui Nicolae Gorcinschi a fost apreciată pe parcurs cu diplome și distincții din partea Ministerului Sănătății, Consiliului Raional Soroca și a Primăriei orașului Soroca.

Domnul Nicolae Gorcinschi va rămâne în memoria noastră drept un colaborator profesionist și devotat, un om deosebit, cu suflet mare, de o rară înțelepciune și cumsecădenie. Dumnezeu să îl odihnească în pace se spune în mesaj.

Amintim că de la începutul pandemiei, mai mulți medici soroceni au fost infectați sau au murit de COVID-19.  

Până în prezent, 1077 soroceni au fost confirmați cu Coronavirus de tip nou. Dintre aceștia, 1208 s-au tratat, iar 35 au decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.