7.800.000 lei pentru achitarea indemnizațiilor angajaților infectați cu COVID-19

0
49

 Circa 7,8 milioane de lei vor fi alocaţi din fondul de intervenție al Guvernului, autorităților administrației publice centrale și locale, pentru acordarea indemnizațiilor unice angajaților infectați cu COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. O decizie în acest sens a fost luată la şedinţa Cabinetului de miniştri, transmite MOLDPRES.

Conform hotărârii Executivului, peste 2,1 milioane de lei va primi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi circa 1,9 milioane de lei – Ministerul Afacerilor Interne. De asemenea, bani pentru indemnizaţiile destinate angajaţilor infectaţi cu coronavirus vor primi Ministerele Justiţiei şi Apărării, Serviciul de Protecție și Pază de Stat, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, consiliile locale din municipii şi raioanele ţării, Comitetul executiv al UTA Găgăuzia. De indemnizaţii unice vor beneficia 487 de persoane. Autoritățile publice nominalizate vor perfecta documentele necesare pentru finanțarea cheltuielilor respective, prin intermediul instituțiilor în care activează persoanele beneficiare.

Angajaţii infectaţi cu COVID-19 vor beneficia de indemnizaţii unice în valoare de 16 mii de lei, în conformitate cu Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 17 din 13 aprilie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.