În Republica Moldova există localități care au un semnal de telefonie foarte slab, inclusiv în raionul Soroca

0
693

Potrivit topurilor mondiale, țara noastră, ocupă un loc de frunte în ceea ce privește viteza internetului. La acest capitol, Republica Moldova, depășește Franța, Germania chiar și SUA. Cu toate acestea există și localități unde nu există semnal de telefonie mobilă sau este foarte slab, scrie tvn.md.

 

Potrivit sursei, printre localitățile care au un semnal foarte slab de telefonie mobilă se numără și satul Cerlina din comuna Nimereuca, raionul Soroca. Aici, localnicii sunt nevoiți să iasă în grădină sau să se urce pe acoperișurile magaziilor pentru a prinde un mic semnal la telefon.

 

Sătenii care doresc să comunice mai mult la telefon, trebuie să se deplaseze pe marginea râului Nistru de lângă localitate, unde semnalul devine bun. Chiar dacă în sat există o atenă, care ar trebui să îmbunătățească semnalul telefonic, aceasta se pare că nu funcționează.

 

Recent, autoritățile au elaborat o hartă interactivă cu semnalele de telefonie şi internet din ţară. Ministrul Economiei, Sergiu Răilean, susține că în aşa mod oamenii vor putea verifica care operator are un semnal mai bun.

 

Totuși, elaborarea unei astfel de hărți, nu înseamnă și rezolvarea problemei în sine, pentru că unele localități au semnal slab de telefonie mobilă, indiferent de operator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.