Republica Moldova în „careul de ași” a țărilor cele mai afectate de Covid-19

0
85
Foto: pixabay.com

    Conform ultimilor statistici, Republica Moldova ocupă locul trei printre țările europene cu cel mai mare număr de infectați cu Covid-19, după Armenia și Suedia, careul de ași fiind completat de Macedonia de Nord

„Primele 11 locuri din Europa includ Armenia, Suedia, R. Moldova și Macedonia de Nord, transmisia accelerată a dus la „reapariția foarte semnificativă. Săptămâna trecută, Europa s-a confruntat cu o creștere a numărului de cazuri săptămânale pentru prima oară după mai multe luni. (…) 30 de ţări au fost afectate de o creștere a noilor cazuri de coronavirus în cursul ultimelor două săptămâni”, a declarat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, la o conferință difuzată online din Copenhaga.

Kluge a mai spus că avertizările sale despre riscul de reapariție a virusului au devenit realitate. „De câteva săptămâni, am vorbit despre riscul de reapariție, deoarece țările ajută măsurile”În 11 dintre aceste târî, accelerarea transmiterii a antrenat o recrudescenta semnificativă care, dacă nu este controlată, va împinge sistemele de sănătate la capătul prăpastiei încă o dată în Europa”, a declarat oficialul OMS, fără să nominalizeze vreo ţară sau să ofere cifre naţionale.

OMS a menționat că cele 11 țări sunt: Armenia, Suedia, Moldova, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Kazahstan, Albania, Bosnia-Herțegovina, Kârgâzstan, Ucraina și Kosovo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.