Recorduri mondiale stabilite de copii (I)

0
56
Cleopatra Stratan sustine un concert, in Bucuresti, duminica, 10 decembrie 2006. SILVIU MATEI / MEDIAFAX FOTO

 

 CEA MAI TÂNĂRĂ ARTISTĂ DE SUCCES

Cea mai tânără artistă de succes s-a născut în Republica Moldova, pe 6 octombrie 2002, si se numește… Cleopatra Stratan, micuța care l-a căutat pe Ghiță prin toate topurile românești de acum câțiva ani! Cleopatra avea doar 3 ani când a susținut primul ei concert pentru un număr de 400 de spectatori, acompaniată fiind de tatăl ei, Pavel Stratan, la chitară. Fata a reușit să umple două ore cu cele 28 de melodii pe care le-a interpretat ireproșabil, stârnind simpatia si admirația întregii audiențe. De asemenea, ea este si cel mai tânăr artist care a înregistrat vreodată un album (avea 3 ani la acea vreme). Pentru cei care nu știu, multe dintre cântecele Cleopatrei au fost traduse în engleză si franceză, așa că s-ar putea să o auziți la radio când sunteți plecați în vacanță. Drăguț, nu?

 

CEA MAI TÂNĂRĂ CERCETĂTOARE

La 11 ani, Emily Rosa din Loveland, Colorado, SUA, a devenit cea mai tânără cercetătoare cu lucrări științifice publicate, după ce un articol ce o desemna drept coautoare a fost publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane pe 1 aprilie 1998. Se pare ca micuța a devenit interesată de „terapia prin atingere” atunci când avea 9 ani și lucra la un proiect pentru școală. Doi ani mai târziu, rezultatul cercetărilor ei a devenit util pentru pacienți din 80 de spitale de pe teritoriul Statelor Unite.

 

CEL MAI TÂNĂR SCRIITOR

Cea mai tânără autoare de succes este Dorothy Straight, născută pe 25 mai 1958, în Washington, Statele Unite ale Americii. La vârsta de 4 ani, a scris cartea „Cum a început lumea”, publicată în 1964 de Pantheon Books si dovedindu-se un real succes printre amatorii de senzațional si nu numai de la acea vreme.

 

CEL MAI TÂNĂR ARTIST NOMINALIZAT LA UN PREMIU

Grammy Miguel A. Valenzuela Morales, supranumit Miguelito, avea doar 9 ani si 313 zile când a câștigat un premiu Latin Grammy pentru cel mai bun album latino, intitulat „El Heredero” si produs de Sangre Nueva Music si WD Records. Ceremonia a avut loc pe 13 noiembrie 2008, însă nominalizarea a venit când copilul avea doar 8 ani. Astăzi, Miguelito este unul dintre cei mai de succes artiști portoricani și a scos deja patru albume reggaeton.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.