WUHAN nu este doar „furnizor de corona virus”, dar și a unui motor care nu folosește combustibi

0
123
Pentru anul 2020, ÎS ”MoldATSA” estimează cheltuieli în total în mărime de 215 milioane lei, adică cu 7,9% mai mult decât estimările cheltuielilor pentru anul curent.

Transporturile aeriene de bunuri și persoane reprezintă o inovație care a schimbat radical modul în care funcționează lumea noastră, totuși, din nefericire, acest avans tehnologic a venit de-a lungul anilor cu un preț: poluarea. Combustibilul folosit pentru avioanele, dar și de rachetele lansate în spațiu produce cantități mari de emisii.

O echipă de ingineri a publicat un articol în care descriu un nou tip de motor cu reacție, care folosește doar energia electrică pentru a se propulsa, notează Futurism. Prototipul folosește microunde pentru a comprima și ioniza aerul care este apoi transformat în plasmă care asigură mișcarea. „Rezultatele noastre au demonstrat că un astfel de motor cu jet bazat pe plasmă de aer cu microunde poate fi o alternativă viabilă la motorul convențional cu jet de combustibil fosil”, explică Jau Tang, cercetător al Universității Wuhan, China.

„Motivația activității noastre este aceea de a ajuta la rezolvarea problemei încălzirii globale datorate utilizării de către oameni a motoarelor cu combustie fosilă, cum ar fi în cazul mașinilor și al avioanelor[…] Nu este nevoie de combustibil fosil pentru proiectul nostru și, prin urmare, nu există emisii de carbon care să ducă la agravarea efectului de seră”, declară dr. Tang.

Studiul a fost publicat în AIP Advances.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.