Spre deosebire de alte țări europene, Franța ar putea prelungi starea de urgență până la 24 iulie

0
117

  În timp ce mai multe țări europene, inclusiv și țările cu un număr substanțial de infectări cu coronavirus, slăbesc sau chiar elimină unele restricții, Franța a decis să prelungească starea de urgență sanitară încă cu două luni, până la 24 iulie. Inițial se preconiza de a ieși din stare de urgență pe data de 23 mai…

Starea de urgenţă sanitară este prelungită deoarece ridicarea sa „ar fi prematură”, „riscurile de revenire a epidemiei” fiind „dovedite în cazul întreruperii bruşte a măsurile în vigoare”, se arată în proiectul de lege examinat sâmbătă în consiliul de miniştri şi care ar urma să fie înaintat începând de luni Parlamentului. Propunerea guvernului urmăreşte „consolidarea cadrului juridic” şi „extinderea sa” pentru „a integra provocările relaxării măsurilor de izolare”, care ar urma să fie aplicată de la 11 mai, a spus ministrul sănătăţii, Olivier Véran, conform Agerpres.

Textul precizează în special condiţiile de carantină pentru persoanele care vin în Franţa şi care sunt infectate cu virusul. Proiectul de lege mai prevede introducerea unui „sistem de informare” privind persoanele bolnave şi anturajul lor pentru o perioadă maximă de un an. „Miza următoarelor luni va fi să învăţăm să trăim cu virusul”, a declarat şi ministrul de interne, Christophe Castaner.

INFO OdN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.