Australia aproape că a învins coronavirusul, iar în Elveția bunicii își pot îmbrățișa nepoții

0
109

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Australia a scăzut de la 460/zi pe data de 28 martie până la 16/zi pe data de 1 mai. Astfel, această țară are tot dreptul să susțină că a devenit cea mai sigură țară din lume în acest moment, din punct de vedere al luptei contra pandemiei de coronavirus.

Dacă în urmă cu o lună, acolo se înregistrau 460 de cazuri într-o singură zi, vineri, în prima zi din mai, s-au înregistrat doar 16, relatează Digisport.ro. În aceste condiții, oficialitățile locale au relaxat măsurile, astfel că bazinele de înot, terenurile de golf, dar și alte sporturi și-au reintrat în funcțiune. „Australienii au obținut o învoire. Trebuie să repornim economia, trebuie să repornim societatea”, a spus premierul Scott Morrison, preluat de CNN. Pe data de 8 mai a fost programată în Australia o ședință de Guvern în care vor fi discutate și alte măsuri de relaxare. Numărul persoanelor invectate cu coronavirus a scăzut de la 460/zi pe data de 28 martie până la 16/zi pe data de 1 maiSituația din Australia s-a schimbat brusc în ultima lună. Dacă în ziua de 28 martie, acolo s-au raportat 460 de cazuri de noi îmbolnăviri de COVID-19, pe data de 1 mai, numărul cazurilor a fost doar de 16…

Pe de altă parte, guvernul din Țara cantoanelor (Elveția) a relaxat restricțiile și bunicii își pot ține în brațe nepoții! Savanții elvețieni au ajuns la concluzia că picii nu sunt un risc pentru cei vârstnici. Chiar dacă un copil este infectat cu coronavirus, acesta nu transmite infecția mai departe. Cu toate acestea, conform recomandărilor, vizitele nepoților la bunici trebuie să fie de scurtă durată.

INFO OdN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.