Iată motivul pentru care brutarii sunt cei mai relaxaţi oameni pe timp de pandemie

0
60

Pregătirea pâinii şi a altor produse panificaţie tinde să ne relaxeze în această perioadă complicată. Pandemia de COVID-19 a dat peste cap vieţile a miliarde de oameni, iar asta aduce anumite provocări, în funcţie de vârsta şi slujbele noastre.

Dacă suntem printre cei norocoşii care ne putem continua munca din confortul propriului cămin, ne confruntăm cu o serie de probleme care vizează sănătatea noastră mintală şi asta deoarece izolarea nu e atât de facilă pe cât am crede.

În această situaţie, mulţi dintre noi căutăm tot felul de activităţi şi hobby-uri care să ne permită să ne păstrăm sănătatea mintală şi să nu ne lăsăm cuprinşi de anxietate. Aparent, conform unor cercetători citaţi de către CNN, brutarii sunt printre cei mai relaxaţi oameni în timpul acestei pandemii. Evident, în acest caz nu este vorba despre o întreagă categorie ocupaţională, ci de actul în sine al preparării aluatului şi efectelor pozitive pe care această acţiune le are asupra psihicului nostru.

„Atunci când pregătim pâinea, există multă activitate fizică. Frământarea aluatului şi aducerea acestuia în forma potrivită vă pot ajuta să scăpaţi o parte a tensiunii la care sunteţi supuşi”, explică Elizabeth McKay, autoarea studiului citat şi profesor de terapii ocupaţionale în cadrul Universităţii Edinburgh.

Oamenii de ştiinţă mai explică faptul că un hobby precum pregătirea aluatului reprezintă o rupere de la cotidian, în care spaţiile restrânse vin la pachet cu cicluri de ştiri de 24 de ore, ceea ce, adesea pot avea ca efect creşterea anxietăţii. În plus, pregătirea unei pâini de la cap la coadă ne oferă şi un sentiment de reuşită, mai ales că a coace o pâine implică o mulţime de subtilităţi.

Studiul prezintă pe larg beneficiile acestei activităţi.

sursa: www.descopera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.