Ultimele date despre COVID-19 în Republica Moldova, încă o pacientă ar putea fi externată curând

0
900
Foto: pixabay.com

Actualmente, în Republica Moldova sunt confirmate 353 cazuri de COVID-19, dintre care 73 sunt de import, iar 280 cu transmitere locală, informează Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în briefingul matinal despre controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou, la nivel național.

Referitor la starea de sănătate a pacienților, ministra menționat că dintre cei 125 pacienți internați la Spitalul de Boli Infecțioase Toma Ciorbă, 26 sunt în stare gravă.  64 au starea medie, restul sunt în stare satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic de Boli Contagioase Pentru Copii, unde sunt internați 33 de pacienți cu COVID-19, (11 maturi, 22 copii) 27 de pacienți sunt în stare de gravitate medie (10 maturi, 17 copii). Restul au starea de sănătate satisfăcătoare, mai spune ministra.

Dintre cele 15 persoane internate la Spitalul Clinic Republican, 11 sunt cu evoluție gravă a sănătăți, alți patru pacienți au starea satisfăcătoare.

Mama internată la Spitalul Emilian Coțaga se pregătește pentru externare. Prima probă de verificare a sănătății după tratament a ieșit negativă, urmează încă un test, care, dacă va fi negativ, va permite externarea femeii.

Spitalul Clinic al Ministerului Muncii, Spnătății și Protecției Sociale sunt internate 82 de persoane cu coronavirus, dintre care 31 sunt în stare de gravitate medie, iar 51 – satisfăcătoare.

16 persoane sunt internate la Spitalul Clinic din municipiul Bălți. 10 pacienți sunt în stare medie, iar alții 6 – satisfăcătoare.

14 persoane cu COVID-19 urmează tratamentul la spitalul din Căușeni. 5 dintre ei au starea de gravitate medie, iar 9 – satisfăcătoare.

La Spitalul Arhanghelul Mihail sunt internate 4 persoane cu covid, toate în stare de gravitate medie.

O persoană cu covid urmează tratamentul la Spitalul Raional la Cahul.

La maternitatea nr. 2, unde sunt internate 6 persoane, jumătate dintre ele sunt în stare medie, iar altă jumătate sunt în stare atisfăcătoare.

Și la Institutul de Medicină Urgentă sunt internate 5 persoane care au nevoie de urgențe medico-chirurgicale, de care beneficiază în această instituție, a mai spus ministra Viorica Dumbrăveanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.