Încă două cazuri de COVID-19 la Soroca

0
1128

Astăzi au fost procesate 169 probe de laborator, privind infecția COVID-19, dintre care 35 s-au dovedit a fi pozitive. Printre pacienții confirmați cu coronavirus, doi sunt din raionul Soroca. Astfel, numărul sorocenilor bolnavi a juns la 28. Informațiile au fost comunicate de autorități în seara aceasta, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19

Printre pacienți sunt președinți de raioane și primari, a menționat prim-ministrul Ion Chicu, care a mai comunicat că se pregătesc zone pentru desfășurarea mai multor spitale de campanie, în caz de necesitate.

Potrivit Ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, dintre cele 35 de cazuri noi de coronavirus –  6 cazuri sunt de import, iar 29 cazuri sunt cu transmitere locală, inclusiv la Soroca (2), dar și la Chișinău (17), Ștefan-Vodă (5) Cahul (2), Ialoveni (1), Strășeni (1), Orhei (1).

Vesta bună este că au fost externați primii doi copii tratați de coronavirus.

Numărul în creștere a cazurilor de COVID-19 în municipiul Chișinău a determinat autoritățile să activeze, de astăzi, Spitalul Municipal Arhanghelul Mihail din Chișinău.

Totodată, activează spitalele regionale din Comrat și Căușeni. Alte instituții medico-sanitare regionale sunt pregătite pentru a primi pacienți bolnavi de Comrat, Cahul, Nisporeni. În același timp vor fi pregătite cadrele medicale și vor fi oferite toate consumabilele necesare pentru procesul de tratament a bolnavilor de coronavirus, a mai comunicat Viorica Dumbrăveanu.

În prezent, în Republica Moldova, 298 de pacienți sunt bolnavi de COVID-19.  15 pacienți au fost tratați până acum, iar alți doi au decedat răpuși de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.