Un bebeluș a fost abandonat în Chișinău: Mama pruncului riscă să facă închisoare

0
255

Oamenii legii au inițiat o cauză penală în cazul bebelușului găsit abandonat, ieri, 23 ianuarie,  în scara unui bloc de locuit din sectorul Buiucani. Potrivit poliției, lângă pruncul care a fost lăsat în scara blocului se afla un bilețel în care, cel mai probabil, era indicată data nașterii acestuia, transmite Știri.md.

„Autoritățile au inițiat o cauză penală în baza art.163 din Codul Penal – lăsarea în primejdie. Pentru moment ofițerii de investigație și urmărire penală stabilesc toate circumstanțele și, totodată, întreprind toate măsurile necesare pentru a fi identificată mama copilului”, a spus ofițerul de presă Natalia Stati.

Astfel, conform art.163, persoana vinovată riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 27.500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani.

Bebelușul de doar 2 luni a fost găsit abandonat ieri, 23 ianuarie, în scara unui bloc de locuit în sectorul Buiucani. Actualmente, micuțul se simte bine aflându-se sub supravegherea medicilor.

Sursa: știri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.