O mamă din Chișinău își caută disperată feciorul plecat peste hotare

0
249
Din spusele vecinilor, femeia nu ar avea alte rude decât o soră și un singur fiu care o vizitează rar, iar de singurătate aceasta s-ar fi îmbolnăvit.
Din spusele vecinilor, femeia nu ar avea alte rude decât o soră și un singur fiu care o vizitează rar, iar de singurătate aceasta s-ar fi îmbolnăvit.

  ”Te aștept, fiule!” parcă strigă o inscripție amplasată pe geamul de la balconul unei case din sectorul Botanica al Capitalei.

Noi am vrut să cunoaștem ce situație plină de disperare a făcut un părinte să recurgă la așa o modalitate de a-și chema feciorul acasă, transmite Știri.md cu referire la Orheitv.md. Am mers la fața locului, iar acolo, din adâncul apartamentului ne-a răspuns o voce stinsă a unei femei, care, probabil de singurătate și de frica persoanlelor străine, a discutat cu noi ”scurt”, peste ușa de la intrare.  Prin intermediul nostru, au aflat de situația dată și responsabilii de la Direcția Asistenței Sociale din sector, ei urmează ca în următoarele zile să-i facă o vizită bătrânei.

   Să urmărim în continuare povestea tristă a unei mame disperate. Iar îndemnul nostru este să o ajutăm cu toții să-și aducă copilul acasă. Anunțul femeii nu poate fi trecut cu vederea. Odată ce mergi prin cartierul din preajma străzii Cuza-Vodă, inscripția în limba rusă de pe balconul casei pe care scrie că își așteaptă fiul se vede de departe. Am vrut să aflăm dacă femeia are nevoie de ajutor. Ajunși la la locuința bătrânei, aceasta cu o voce plină de tristețe ne-a întrebat cine îi bate la ușă.  După ce ne-am prezentat, femeia ne-a spus că nu deschide persoanelor străine, iar unicul pe care al vrea să îl vadă este feciorul său care s-ar fi pierdut de mai mulți ani. „Așa deschideam ușa de fiecare dată și mi-am pierdut fiul. Acum el este mare, dar avea 12 ani și a plecat. Mie mi-au furat documentele, iar mai apoi sau început problemele”.

   Oamenii care locuiesc în același bloc cu bătrâna spun însă că ea nu și-ar fi pierdut fiul doar că acesta este stabilit de mai mulți ani în Rusia.  Din spusele vecinilor, femeia nu ar avea alte rude decât o soră și un singur fiu care o vizitează rar, iar de singurătate aceasta s-ar fi îmbolnăvit. Totodată, oamenii care o cunosc, spun că femeia iese din casă foarte rar când. „Om învățat, dar s-a îmbolnăvit și gata. Foarte demult la nimeni nu deschide ușa, dar în apartament în genere nu se știe ce se întâmplă.Sora ei trăiește undeva prin Rusia și i-a propus să vândă apartamentul ca să ia la ea, dar ea nu dorește. Eu nu mă întâlnesc cu ea, nu o văd. Pensia nu o primește, nuștiu cum trăiește.”  Unii vecini în genere spun că nici nu o cunosc pe femeia care își caută feciorul. „Anunțul l-am văzut pentru că de anul trecut este scris, dar cine și cum nu pot să vă spun.Eu am citit și eu, dar nu cunosc nimic.”

   Am încercat să vorbim și cu administratorul blocului în care locuiește femeia. Dânsul nu era acasă pentru a ne oferi un interviu, iar la telefon ne-a declarat că aceasta ar fi bolnavă, iar fiul său care este plecat în Rusia o vizitează artunci când are posibilitate. Totodată, administratorul blocului a spus că femeia are datorii mari la serviciile comunale însă nu i-au fost deconectate serviciile, în speranța că feciorul va reveni acasă și va achita restanțele. Pretorul sectorului Botanica, Boris Prepeliță ne-a spus că urmează să se documenteze pe acest caz.  Totodată, și șefa Direcției Asistență Socială din sectorul Botanica, Carolina Olaru, a declarat pentru postul nostru de televiziune că despre povestea femeii a aflat de la noi, iar în următoarele zile, asistentul social va merge împreună cu polițistul de sector într-acolo, pentru a afla situația. Și șefa Direcției Asistență Socială din sectorul Botanica, Carolina Olaru, a declarat pentru postul nostru de televiziune că despre povestea femeii a aflat de la noi, iar în următoarele zile, asistentul social va merge împreună cu polițistul de sector într-acolo, pentru a afla situația. Carolina Olaru, șeful Direcţiei asistenţă socială, Botanica: „Nu cunoaștem astfel de caz. Nimeni nu ne-a sesizat, inclusiv IP. Chiar nu cunoaștem macar numele doamnei. Mai ales dacă nu iese din casă, ea poate acumulează și deșeuri. Vedem pe cine o să putem implica. Poate implicăm Centrul Medicilor de Familie ca să aflăm este la evidență, cunosc, îi fac vizite la domiciliu.”

  Responsabilii de la Asistența Socială ne-au promis că atunci când vor merge la bătrână ne vor solicita, așa că Postul nostru de televiziune va monitoriza în continuare cazul dat.

SURSA: Orheitv.md

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.