Elevii din Soroca pregătesc un Târg de Caritate pentru a ajuta un copil

4
803

În cadrul Iarmarocului de Crăciun, elevii din raionul Soroca vor desfășura un Târg de Caritate, pentru a-l ajuta pe Maxim Gradinari, un copil în vârstă de șapte ani, care are nevoie de un cărucior special pentru a se putea deplasa mai ușor.

Cine este Maxim?

Căruciorul cu care este plimbat Maxim nu se mai potrivește. Foto: arhiva familiei

Maxim Gradinari este elev în clasa întâi la gimnaziul din satul Căinarii Vechi. Din cauza unei boli de la naștere (retard neuromotor) copilul nu se poate deplasa de sine stătător.  O bună parte din primul trimestru de studii, băiatul a studiat la școală, apoi a trecut instruire la domiciliu.

Mama elevului, Alina, duce copilul la școală sau la plimbare într-un cărucior obișnuit, însă din cauza că a crescut, căruciorul nu mai este potrivit, astfel familia dorește să achiziționeze un cărucior special. Însă prețul acestuia – 25 mii lei, nu este pe potriva veniturilor acestei familii. Tatăl copilului muncește în capitală, iar mama are grijă de cei doi copii: Maxim și fratele său David de trei ani.

 

Cum poate fi ajutat elevul?

Maxim este un copil activ și vesel. Foto: arhiva familiei

Elevii de la mai multe instituții de învățământ din raionul Soroca s-au gândit să-l ajute pe Maxim. Astfel ei vor veni la Iarmarocul de Crăciun cu lucrări confecționate manual, pe care le vor pune în vânzare. Copiii au și început să confecționeze jucării pentru brad, pe care doritorii le vor putea cumpăra la 25 decembrie, în Piața Libertății.

Banii adunați din Vânzări vor fi donați familiei Gradinari, pentru procurarea căruciorului, ne-a comunicat Angela Mușenco, șefa Direcției Învățământ Soroca.

“Maxim este un copil vesel și optimist. Se străduiește să  îndeplinească toate sarcinile care i se pun, așa cum poate. Îi place mult când ieșim la plimbări, își pune căciula singur. Însă căruciorul pe care îl avem nu mai este bun pentru el, a crescut mult. Am putea cumpăra un scaun cu rotile obișnui, dar în cazul lui este mai indicat un scaun mai performant, în care să poată fi fixant bine pentru o ținută bună și pentru siguranță. Am fi bucuroși dacă la eforturile noastre de a aduna bani, s-ar mai alătura cineva”, spune Alina Gradinari.

Tu vei avea o jucărie – Maxim va avea cărucior

Dacă doriți să susțineți acest copil, veniți la 25 decembrie în centrul municipiului Soroca, găsiți Târgul Caritabil al elevilor din întregul raion și cumpărați lucrările ce vă plac. Astfel, banii Dvs vor ajunge la familia Grădinari pentru cumpărarea căruciorului, iar Dvs veți avea o jucărie pentru brad ca amintire despre acest act de caritate și de solidaritate între oameni.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.