Negocierile Rusia-Ucraina pentru tranzitul gazului către Europa continuă

0
26
 Acordul Rusia-Ucraina expiră la finalul anului 2019
 

Discuțiile dintre șefii celor două mari companii energetice ale Rusiei (Gazprom) și Ucrainei (Naftogaz) nu au ajuns la o concluzie în ce privește un nou acord pentru tranzitul gazului rusesc către Europa, prin Ucraina.

 Acordul Rusia-Ucraina expiră la finalul anului 2019, transmite europalibara.org. Runda de negocieri dintre șeful Gazprom, Aleksei Miller, și conducerea companiei ucrainene de stat Naftogaz, care a avut loc vineri la Viena, s-a finalizat fără un acord. Acest lucru înseamnă că negocierile ruso-ucrainene pe tranzitul de gaze către Europa se vor prelungi în 2020, când acordul dintre cele două state nu mai este în vigoare. „Este prea devreme să vorbim despre o opțiune agreată, dar avem o poziție cât se poate de constructivă. Eforturile active continuă”, a scris pe Facebook directorul executiv al Naftogaz, Yuri Vitrenko.

   Înaintea rundei de negocieri de la Viena, Vitrenko declarase că 13 decembrie era termenul-limită pentru atingerea unui acord, pentru „a securiza pe termen lung capacitățile de tranzit ale sistemului de transport de gaze al Ucrainei”. Oficialul a dat asigurări că Ucraina nu va întrerupe tranzitul de gaze rusești către Europa, chiar dacă Rusia și Ucraina nu ajung la un acord în timp util.

SURSA: europalibera.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.