Ludmila Catlabuga din Visoca, printre cele mai de succes femei de afaceri din Republica Moldova Moldova

0
192
Pentru a le motiva pe femei să-şi transforme pasiunile în afaceri, ODIMM oferă sprijin financiar în cadrul unui program dedicat exclusiv doamnelor.
Pentru a le motiva pe femei să-şi transforme pasiunile în afaceri, ODIMM oferă sprijin financiar în cadrul unui program dedicat exclusiv doamnelor.

Reprezentantele sexului frumos sunt şi puternice. O demonstrează femeile care lansează afaceri de succes. Platforma Naţională a Femeilor, în colaborare cu ODIMM, a organizat o Gală pentru a le premia pe cele mai de succes femei din businessul autohton, transmite publika.md.  La eveniment au participat peste trei sute de persoane.

Ludmila Catlabuga are o fermă de vaci cu peste o sută de capete, în satul Visoca din raionul Soroca. Deşi recunoaşte că, la început, a fost ţinta comentariilor misogine, ea a reuşit să facă faţă provocărilor. Astfel, Ludmila a fost desemnată „Femeia anului”. „Poate a fost asta în primii ani de activitate, pentru că, vă daţi seama, o femeie când începe o activitate mai ales economică sau mai ales în zootehnie sau agricultură, este foarte complicat. Dar încet, încet, am încercat şi am depus mult efort ca să pot recăpăta încrederea angajaţilor şi să-i facă să înţeleagă că, poate unde nu cunosc mă mai învaţă şi ei, dar în general, o femeie poate”, a spus Ludmila Catlabuga, femeie de afaceri.

   Pentru a le motiva pe femei să-şi transforme pasiunile în afaceri, ODIMM oferă sprijin financiar în cadrul unui program dedicat exclusiv doamnelor. Este vorba despre programul-pilot „Femeia în afaceri”, în cadrul căruia, peste 400 de femei au primit granturi. Proiectul urmează a fi prelungit. „Doar în cadrul unui program „Femei în afaceri” s-au oferit în formă de grant un ajutor financiar undeva în jur de 60 de milioane de lei, inclusiv cu asistenţa Uniunii Europene care pentru acest program a oferit sau a complimentat programul cu două milioane de euro adiţional”, a declarat Iulia Costin, director general ODIMM.

  Gala Femeilor în afaceri este la a cincea ediţie. În acest an, s-au oferit premii pentru un „StartUp Inovativ”, „Iniţiative sociale” şi „Produs Nou”.

SURSA: publika.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.