Mamele care stau acasă cu copii ar trebui să primească peste 6000$ pe lună

0
869

Gătit, curățenie, spălat, călcat, cumpărături, spălat copiii, aspirator, efectuarea temelor cu cei mici, plimbarea copiilor în parc. Câți bani crezi că ar trebui să primească o mamă pentru a lucra acasă? Răspunsul are deja o cifră: 73.960 dolari pe an. Adică, mamele care lucrează acasă ar trebui să câștige aproximativ 6.100 de dolari pe luna (5.700 de euro pe luna).

Muncă mamei (sau a tatălui) care rămâne acasă

Totul este complet documentat. Cel care a făcut acest calcul nu este ministru și nici bancher: este un tată conștient de cât de mult muncește soția să, în fiecare zi, acasă. Nu contează dacă este vorba despre mamă sau tată. Ideea este de a calcula cât costă munca zilnică în casă și cu copiii.

Dacă ar fi trebuit să plătești tot ceea ce face o mama gospodină acasă (sau tatăl, dacă el este cel care are grijă de casă), cifra ar lasă o gaură mare în bugetul familiei. Ei bine, asta a făcut un soț foarte mândru de soția sa, Gloria, care a decis să renunțe la locul de muncă și să aibă grijă de toate treburile gospodărești, pentru a nu plăti o bonă cu normă întreagă. Bărbatul a calculat cu cât ar trebui plătită fiecare activitate. Apoi și-a deschis un blog „We are Glory” și a publicat analiza.

Serviciu de curățenie: de la 50 la 100 de dolari pe serviciu (minim, o dată pe săptămâna).
Spălătorie: 25 USD pe săptămâna.
Cumpărături (achiziționarea produselor alimentare, îmbrăcăminte etc.): 65 USD pe oră. Gătit: 240 USD pe săptămâna.
Sarcini de asistență (ajutor cu temele, vindecarea rănilor copiilor): 75 USD pe oră.

Mame „multifuncționale”

Adevărul este că sunt multe femei care se identifica cu Gloria, protagonista acestei povești. Indiferent dacă muncesc acasă sau au și un job, mamele arată în fiecare zi o energie inepuizabilă. Pentru că, în realitate, ea le face pe toate. Există mama salvatoare, mama psiholog, mama asistență, mama veselă, mama bucătăreasă, mama șofer, analist. A fi mama este mai mult decât o profesie. Mama este „multifuncțională”. Deși, din fericire, lucrurile s-au schimbat, iar bărbații ajută și ei acum mult mai mult decât înainte în treburile casnice, nu trebuie să ne păcălim. Mama este cea mai solicitată.

SURSA: www.copilul.ro/stiri-copii/generale/Ce-salariu-ar-trebui-sa-primeasca-o-mama-care-lucreaza-acasa-Suma-face-gaura-in-bugetul-familiei-a23942.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.