(Video) Corul „Belcanto” din Soroca, premiat la Iași

0

Corul „Belcanto” a fost premiat cu Premiul II la Festivalul – Concurs Coral Internațional pentru Tineret “Gavriil Musicescu”.

Sorocenii au evoluat în Secțiunea Cantus Mundi – Coruri de copii, unde au interpretat trei lucrări muzicale. Discipolii Școalii de Arte „E. Coca” din Soroca, împreună cu dirijorul Ludmila Samarin și maestrul de concert Aliona Colțova au cucerit juriul de la Iași. Concursul a avut loc în Casa de Cultura a Studenților din Iași.

Concursul Internaţional de Muzică Corală, Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților Iași

Concurs Internațional de muzică corală – Secțiunea coruri de copii Cantus Mundi – Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților, IașiCorurile de copii concurente:1. Corul Allegra al Şcolii Gimnaziale George Sântimbreanu, Bucureşti, Dirijor Fazacaş Vişan Minodora.2. Corul Belcanto, Şcoala de Arte pentru Copii Eugen Coca, Soroca – Republica Moldova, Dirijor Samarin Ludmila3. Corul Cristal al Şcolii Gimnaziale 135 din Bucureşti, Dirijor Perţea Bogdan.4. Corul Lia – Ciocârlia, Centrul Republican pentru Copii şi Tineret, Chişinău – Republica Moldova, Dirijor Svetlana Istrate5. Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, Arad, Dirijor Alexandru Zaharia.

Опубликовано Asociatia Iubire si Incredere Iasi Среда, 3 июля 2019 г.

Imagini de la concursul propriu-zis. Sursa: facebook.com/iubiresiincredere

“Am aflat despre acest festival și am participat la îndemnul Asociației Muzical-Corale din Moldova. Evenimentul a fost organizat la un nivel foarte înalt. Când am văzut cât de serios este totul, ne-a luat frica, dar ne-am mobilizat cu toții și am evoluat în scenă încrezător. Când se anunțau rezultatele, eram atât de emoționați cu toții, iar copiii pur și simplu plângeau de bucurie”, ne-a comunicat dirijorul Ludmila Samarin.

Belcanto a concurat cu alte patru coruri de copii, dintre care trei din România și unul din Republica Moldova. Sorocenii sunt foarte mândri de rezultatul obținut.

De menționat că la secțiunea Coruri de tineret a festivalului a mai participat un colectiv coral din raionul Soroca. Este vorba despre  corul “Ariozo”, de la Colegiul de Arte, care a fost decernat cu diplomă de participare. În această categorie au participat în total șapte coruri.

Festivalul – Concurs Coral Internațional pentru Tineret “Gavriil Musicescu” s-a desfășurat în perioada 1-5 iulie la Iași și se află la cea de-a VII-a ediție.

Corul "Belcanto", Gala Festivalului – Concurs Coral Internațional pentru Tineret, ediția a VII-a, Iași, România (04.07.2019)"Pe strune de chitară""Rundadinela"

Опубликовано Алёна Кольцова Пятница, 5 июля 2019 г.

Sursa foto/video: facebook/Aliona Kolițova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.