Persoanele cu dizabilităţi nu vor achita taxa pentru folosirea drumurilor şi vor importa mai uşor maşini

0
246

Persoanele cu dizabilităţi locomotorii vor putea importa mai uşor mijloace de transport şi vor fi scutite de taxa pentru folosirea drumurilor. La iniţiativa premierului Pavel Filip, Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi o serie de modificări legislative, care contribuie la incluziunea socială a persoanelor cu nevoi speciale…

În prezent, de facilităţi la importul transportului beneficiază numai persoanele cu dizabilităţi locomotorii severe şi doar în cazul în care mijlocul de transport este acordat prin donaţie şi reutilat corespunzător. Documentul aprobat astăzi de Guvern oferă dreptul de import tuturor persoanelor cu dizabilităţi ale aparatului locomotor, indiferent de gradul de dizabilitate. De asemenea, conform noilor prevederi, persoanele vor putea importa autovehiculul o dată la 5 ani şi nu o dată la 7 ani cum era stabilit până acum.

  În acelaşi timp, după expirarea termenului de 5 ani, persoanele cu dizabilităţi vor putea vinde automobilele importate cu facilităţi, din considerentul că după o perioadă de exploatare unii beneficiari vor dori să procure un autovehicul nou sau  nu vor mai avea nevoie de transport. Documentul mai prevede scutirea de taxa pentru folosirea drumurilor a tuturor persoanelor cu dizabilităţi locomotorii şi nu doar a celor care au autovehicule cu acţiune manuală, cum este în prezent.

  În Republica Moldova locuiesc aproximativ 15 mii de persoane cu dizabilităţi locomotorii.

(tvrmoldova.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.