Ambrozia va fi nimicită de pe întreg teritoriul ţării. Cei care nu se vor conforma riscă amendă

Ambrozia va fi nimicită de pe întreg teritoriul ţării. Până la data de 30 mai a fiecărui an, Inspectoratul pentru Protecţia Mediului, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor și Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică vor identifica terenurile și vor monitoriza procesul de distrugere a buruienii.

Potrivit publika.md, responsabilii de gestionarea loturilor vor fi obligați să distrugă ambrozia, inclusiv prin tratarea cu produse chimice. Cei care nu se vor conforma riscă amendă de până la 1.500 de lei. De asemenea, autorităţile au obligaţia să informeze populaţia despre efectele negative ale acestei buruieni. Măsurile au fost luate la inițiativa premierului Pavel Filip, care a solicitat introducerea ambroziei în lista plantelor interzise. În Republica Moldova, buruiana a apărut acum 20 de ani. Este o plantă periculoasă atât pentru culturile agricole, cât şi pentru sănătatea oamenilor cărora le provoacă alergie care uneori nu poată fi combătută nici cu antibiotice.

foto: revistafermierului.ro

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.