(LIVE) Dezbateri publice despre descentralizare și autonomie locală

Dezbateri publice despre descentralizare și autonomie locală.

Опубликовано Observatorul de Nord Пятница, 5 октября 2018 г.

Reprezentanții partidelor politice în raionul Soroca, dar și cetățenii interesați de viața politică participă acum la o dezbatere publică cu genericul „Descentralizarea și autonomia locală în prim plan”. 

Dezbaterile se axează pe subiectul autonomiei locale și a descentralizării. Hipercentralizarea administrativă din Republica Moldova  se numără printre cauzele depopulării orașelor mici, populația din aceste regiuni migrând spre Chișinău sau în afara țării. Iar o soluție, aplicată cu succes în mai multe state, pentru a contribui la dezvoltarea proporțională a regiunilor este descentralizarea.

Evenimentul este organizat de Asociația Obștească ”Institutul de Rezolvare a Conflictelor”  (INRECO), în cadrul proiectului „Îmbunătățirea relațiilor dintre locuitorii zonelor rurale și funcționarii publici aleși – reprezentanți ai Parlamentului, Guvernului și Autorităților Publice Locale”.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.