Vezi dacă cunoști principalele reguli de securitate la prepararea vinului

0
36

Recent, o femeie în vârsta de 84 ani din oraşul Basarabeasca, a ajuns la spital, după ce a inhalat dioxid de carbon.

Potrivit lui Doga Eugeniu Specialist PC al Direcției Situații Excepționale Soroca, femeia a intrat în beciul locuinței unde avea loc procesul de fermentare a vinului, iar rudele acesteia au depistat la scurt timp lipsa acesteia. În regim de urgență apropiații au apelat Serviciul 112 pentru a solicita ajutor. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri echipați  care au intrat în încăpere și au scos bătrâna. Femeia a fost preluată de o echipă medicală pentru îngrijiri medicale.

Din fericire, până acum, în raionului Soroca cazuri similare nu au fost înregistrate.

Direcţia Situaţii Excepţionale Soroca atenționează populația asupra pericolului de intoxicare cu dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a vinului.

Salvatorii recomandă oamenilor să fie prudenți în prepararea vinului și să respecte câteva reguli de securitate:

Să nu intrați în încăperile în care se fermentează vinul, dacă nu există ventilație corespunzătoare;

Pentru a verifica dacă în încăpere nu s-a acumulat dioxid de carbon e nevoie de aprins o lumânare, care se va stinge în cazul în care nu există oxigen suficient;

Dacă flacăra lumânării se stinge, aflarea în încăperea respective este strict interzisă!

Fermentarea mustului să fie efectuată în spații deschise sau în încăperi bine ventilate.

 

În cazul care cineva a intrat în încăpere și nu a mai ieșit e necesar apelare de urgență a Serviciului Unic de Urgenţă 112. Aflarea în zona de risc fără echipament de protecție pune în pericol viața oamenilor.  

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.