(FOTO/VIDEO) Au învățat să acorde primul ajutor medical și să prevină situațiile de risc

La 8 august Direcția Situații Excepționale Soroca a desfășurat instruiri pentru prevenirea riscurilor în rândul minorilor la tabăra de odihnă pentru copii “La Dumbravă” din Volovița, la care au participat peste 300 de copii.

Sursa: dse.md

De asemenea, salvatorii au oferit lecții practice în bazinul din tabără privind metodele de salvare și acordarea primului ajutor medical în caz de înec.

În baza concursurilor organizate în domeniul bazelor securității vieții, participanții au învățat cum trebuie să se comporte într-o situație de risc. Mai mult, specialiștii IGSU au prezentat tehnica și echipamentul specializat din dotare.

La final copiii au primit pliante informative cu recomandări necesare.

Potrivit comunicatului emis de inspectorat, astfel de aplicații sunt realizate pe parcursul perioadei estivale în toate regiunele țării.

Campania are drept scop promovarea siguranței în rândul copiilor și prevenirea riscurilor în timpul vacanței de vară.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.