Soarta monumentului „Lumânarea Recunoştinţei” (re)pusă în discuții

Astăzi a avut loc ședinţa unui grup de lucru privind Complexul Cultural Turistic „Lumânarea Recunoştinţei”, unde s-a discutat despre situația incertă în care se află monumentul. Problema este că la 14 ani de la inaugurarea acestuia, nu a avut încă loc recepția finală a lucrărilor.

La întrunire au participat vicepreședintele raionului Soroca, Iurie Todirean, arhitectul raionului Ion Golovatâi, șeful Serviciului Relații Funciare și Cadastru, Ruslan Coșeru, directorul Institutul National de Cercetari si Proiectari „Urbanproiect”, Iurie Povar și autorul monumentului „Lumânarea Recunoștinței”, Ion Pascal. S-a menționat faptul că autoritățile locale doresc dezvoltarea acestei destinații turistice, dar acest lucru nu este posibil pentru că terenul se află în gesitunea autorităților centrale, fiind inclus și în Fondul Ariilor Protejate de Stat. Acest lucru împiedică și lărgirea drumului de acces, construirea wc-urilor, amenajarea parcărilor și a altor elemente de infrastructură pentru deservirea obiectului dat.

Citiți articolul integral în următoarea ediție a ziarului “Observatorul de Nord”.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.