Inaugurarea expoziției fotografice – „REALITĂȚI”

La 16 iunie, începând cu ora 11.00, în Cetatea Soroca va avea loc vernisarea expoziției fotografice cu genericul „REALITĂȚI”, ajunsă la cea de-a II-a ediție. Evenimentul este organizat de Asociația Reporterilor „OAMENI ȘI KILOMETRI” și susținut financiar de către National Endowment for Democracy (NED).Expoziția cuprinde 50 de fotografii care aduc în vizorul societății, dar și al autorităților, probleme și tematici precum depopularea satelor, stereotipuri despre femei, viața monahală a călugărițelor de la Mănăstirea Japca, trenurile- transport ieftin, dar nepracticabil etc.

Fotografiile au fost realizate de cinci fotografi din Republica Moldova, selectați în cadrul unui concurs de burse menite să susțină și să promoveze fotografia documentară și fotojurnalismul. Valoarea totală a burselor a fost de 1.500 dolari.

Astfel, pe parcursul a 3 luni, fotografii au documentat câte un subiect ales. O parte din lucrările realizate de aceștia sunt expuse în cadrul expoziției „REALITĂȚI”, versiunile integrale urmând să fie publicate pe platforma www.oamenisikilometri.md.

Menționăm că în aceiași zi, urmează a fi inaugurată alte două expoziții fotografice, în Piața Horelor din centrul orașului Cahul și la Pinacoteca „Antioh Cantemir” din orașul Bălți.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.