Colegiul Tehnic Agricol parțial pregătit de a acționa în caz de cutremur

0
96

Astăzi la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca a avut loc o aplicaţie în domeniul protecţiei civile cu tematica,,Cutremur de pământ”.

La aplicaţia dată au fost implicaţi elevii, cadrele didactice cât şi formaţiunile protecţiei civile ale colegiului.

Scopul acestor antrenamente este de a verifica starea de pregătire a instituţiilor de învăţămînt pentru reacţionarea promptă şi eficientă în cazuri de urgenţă.

În urma situaţiei create în atelierul de instruire practică s-a produs un incendiu, în interiorul căruia au rămas blocaţi patru elevi.

Misiunea principală a formaţiunilor protecţiei civile a fost de a întreprinde măsuri urgente de a salva persoanele blocate, bunurile materiale, cât şi lichidarea incendiului.

La final de simulare, Eugen Doga, specialist în cadrul DSE Soroca, a menționat că instituția de învățământ este pregătită parțial pentru a acționa în caz de asemenea incidente sau calamități. Specialistul a atenționat că cutremurul durează câteva secunde, apoi se poate repeta. Astfel, elevii sunt evacuați în locuri sigure, sub îndrumarea profesorilor.

La eveniment au participat în calitate de observatori mai mulţi reprezentanţi din instituţiile de învăţămînt din raionul Soroca, unde ulterior urmează să se desfășoare aplicații asemănătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.