A fost format Consiliul Raional al Tinerilor Soroca

0
94

Astăzi a avut loc prima ședință a Consiliului Raional al Tinererilor din Soroca, din care fac parte elevi din municipiul și raionul Soroca.

La ședință a participat și vicepreședintele raionului Vladimir Nicuța, care a accentuat importanța unei asemenea experiențe pentru tineri și a implicării lor în viața comunității.

Potrivit agendei, tinerii urmau să ia cunoștință cu Regulamentul privind organizarea și funcționarea Consiliului Raional al Tinerilor, dar și să denumească comisiile de specialitate. Coordonatoarea a CRT „DACIA”, Carolina Ursachi, a precizat că tinerii urmează să se cunoască reciproc și să fie ales președintele.

În cadrul Consiliului Raional al Tinerilor fac parte în total 33 de consilieri, dintre care 10 sunt delegați din partea Consiliului Local al Tinerilor, dar și ai școlilor din raion.

“Tinerii sunt viitorul și consider că prin implicarea noastră în procesul decizional putem lua decizii pentru a îmbunătăți calitatea vieții tinerilor și posibilităților de a se dezvolta”, a spus Vlada Ciubuc, elevă la Liceul Teoretic “Petru Rareș”.

“Cred că consiliul este o oportunitate pentru tineri, mai ales pentru cei din mediul rural, de a vorbi despre problemele cu care se confruntă, de a-și spune punctul de vedere și a căuta soluții”, afirmă Mihaela Melnic din satul Schineni, raionul Soroca, elevă la Liceul Teoretic “Ion Creangă”.

“Consiliul este un instrument care ar putea ajuta tinerii să fie mai uniți, să comunice mai deschis și să fie activi”, este de părere Cătălin Purici, din satul Șolcani, raionul Soroca, elev la Liceul Teoretic “Ion Creangă”.

Menționăm că, în viitorul apropiat urmează a fi ales președintele Consiliului Raional al Tinerilor Soroca.

Conform regulamentului, Consiliului Raional al Tinerilor este o structură de reprezentare, consultare și de împuternicire a tinerilor pentru asigurarea participării lor la dezvoltarea comunitară, în special în procesul decizional din cadrul Consiliului Raional Soroca și este recunoscut ca parte interesată, care urmează a fi consultată în procesul decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.