Ziua Drapelului de Stat, marcată original la Penitenciarul din Soroca

0
79

Angajaţii Penitenciarului nr. 6-Soroca au adus un omagiu Drapelului de Stat şi au declarat ferm: „Iubesc Republica Moldova”. Cu prilejul celei de-a 28-a aniversări a Drapelului de Stat, toţi au purtat în piept panglici tricolore.

“Anual sărbătorim Ziua Drapelului cu înalta convingere că fiecare cetăţean trebuie să fie mândru de ţara sa, or cum spunea Nicolae Iorga „Fără steag de cultură un popor e o gloată, nu o oaste.”, au meniționat colaboratorii instituției.

Angajații penitenciarului au desfășurat un flashmob. Cele trei culori ale drapelului, roşu, galben şi albastru, s-au adunat într-o inimă ce exprimă dragostea faţă de neam şi de simbolurile de stat ale Republicii Moldova.

Totodată pe teritoriul instituției au fost sădite flori în culorile drapelului, 333 la număr.

Şeful Penitenciarului nr. 6-Soroca, locotenent colonel de justiţie Dorin Marcu a transmis urări de bine colaboratorilor şi familiilor acestora cu prilejul sărbătorii Ziua Drapelului şi a mulţumit angajaţilor pentru implicare.

La 27 aprilie, în este marcată Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova. Sărbătoarea a fost instituită de Parlamentul de la Chişinău la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputaţii primului Legislativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.