La Soroca urmează să fie lansat un Consiliu Raional de Participare al societăţii civile (VIDEO)

Astăzi la Soroca a avut loc un seminar unde s-a discutat despre “Mecanismele de facilitare a participării societăţii în procesul decizional” fiind pus accentul pe crearea şi lansarea Consiliului de Participare Soroca. Acest consiliu urmează să fie constituit din reprezentanţi activi ai socităţii civile şi va avea un rol consultativ pentru aleşii locali de nivelul doi.

Printre cei care au menţionat importanţa creării la Soroca a unui astfel de consiliu al societăţii civile au fost Vladimir Nicuţă, vicepreşedintele raionului Soroca,  Andrei Brighidin, Director Dezvoltare la Fundaţia Est-Europeană şi Vasile Cioaric, consultant independent în domeniul transparenţei decizionale şi accesului la informaţie.

Cei prezenţi: primari, reprezentanţi ai ONG-urilor, a unor asociaţii obşteşti şi ai comunităţilor, consilieri, ş.a. au aflat mai multe despre rostul unui asemenea organ consultativ şi au primit răspuns la întrebările acordate.

Cei care doresc să fac parte din acest consiliu sunt îndemnaţi să urmărească pagina noastră web www.observatorul.md şi site-ul consiliului raional Soroca – www.soroca.md.

Citiţi articolul integral în ediţia de vinerea viitoare a ziarului “Observatorul de Nord”.

Proiectul este implementat de Fundația Est-Europeană (FEE) şi Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD), din resursele financiare oferite de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), prin intermediul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova și de Guvernul Suediei.

 

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.