“Securitatea vieții la trafic – atenție la neatenție!”

  Acesta este genericul unei ore publice la educația civică, desfășurată în gimnaziul Voloave.

In ultimii ani numărul de vehicule a crescut, circulația transportului s-a intensificat și, respectiv, riscul nostru de a fi implicati în accidente rutiere a sporit. Vinovat de producerea accidentelor poate fi oricine dintre participanții la trafic. Conform unui studiu în Republica Moldova la fiecare al 5-lea accident moare un om. Este tragic, deoarece oamenii sunt uciși de propria lor nechibzuință”, menționează profesoara Viorica Lisnic, organizatoarea lecției publice.

Pedagogul este convinsă că, pentru a evita accidentele rutiere, fiecare cetățean trebuie instruit privitor la comportamentul corect pe străzi și ân mijloacele de circulație. Și cum elevii sunt mici cetățeni ai  societății noastre, aceștia au fost publicul țintă a unei lecții tematice.

Inspectorii poliției de patrulare, Igor Melniciuc și Igor Sochircă le-au vorbit elevilor despre regulile de circulație rutieră și au accentuat importanța respectării acestora or, respectarea regulilor de către toți participanții la trafic înseamnă diminuarea numărului de accidente rutiere și evitarea cazurilor de deces în urma acestora.

La activitate au participat și maturi. Printre aceștia au fost părinți și reprezentanta Direcției raionale Învățământ, doamna Sabina Topor.

Elevii au rămas impresionați de lecția pentru viață și securitate și au promis că vor fi atenți la drum și nu vor încălca regulile învățate.

Sursa foto: Gimnaziul Voloave

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.