O nouă comemorare cu promisiuni vechi (VIDEO)

Mâine comemorăm 32 de ani de la tragedia din Cernobîl, accident nuclear pentru lichidarea consecinţelor căruia au fost antrenaţi şi 56 de locuitori ai raionului Soroca. În ajunul evenimentului, la Soroca a fost organizată de către primăria muncipiului o masă de pomenire în memoria celor 12 camarazi care nu mai sunt în viaţă.

Deşi în ultimii ani conducerea primăriei şi a consiliului raional a promis la fiecare comemorare că vor instala la Soroca un monument în cinstea sorocenilor care au participat la lichidarea consecinţelor accidentului nuclear, promisiunile aşa şi nu s-au mai materializat. Şi de această dată reprezentantul autorităţilor publice locale, vicepreşedintele raionului Soroca Iurie Todirean, a promis că se va ocupa de rezolvarea acestei solicitări.

După ce au ţinut un minut de reculegere, unii dintre soroceni au fost decoraţi cu o Cruce Comemorativă.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.