Vizita viceprim-ministrului pentru Reintegrare, la Soroca

0
58

Ieri a avut loc întâlnirea viceprim-ministrului pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, cu serviciile desconcentrate şi reprezentanții autorităților publice locale.

În cadrul ședinței a fost discutată situația în raion la mai multe capitole, precum și cei prezenți în sală au comunicat problemele cu care se confruntă la nivel local.

Președintele raionului, Ghenadie Muntean, a menționat că timp de 18 ani sorocenii nu au o stație de epurare a apei, cu toate că au fost întreprinsă măsuri în acest sens. Pentru construcția acesteia sunt necesari circa 7 mln de euro. Muntean a solicitat sprijinul reprezentantului ministerului în soluționarea acestei probleme.

De asemenea, s-a menționat că în primele luni ale verii la Soroca urmează a fi deschis ghișeul unic pentru perfectarea şi eliberarea actelor, precum și despre reforma în sistemul asigurărilor sociale.

Primarii prezenți la întâlnire au relatat despre unele impedimente din activitatea lor și au solicitat implicarea ministerului în aceste situații.

De asemenea, șeful Inspectoratului de Poliție, Veaceslav Rusnac, a reiterat că în primele trei luni ale anului curent au fost înregistrate 124 de infracțiuni. În ultima perioadă, conform celor prezentate, se observă o diminuare a cazurilor de violență.

Viceprim-ministrul s-a arătat interesată de nivelul de colaborare care există dintre administrația publică centrală și locală.

Printre altele, Muntean a comunicat despre susținerea acordată de partenerii români și acordurile semnate cu câteva localități din România.

Vizita de lucru s-a încheiat cu o deplasare în satul Egoreni, raionul Soroca, unde vicepremierul s-a întâlnit cu locuitorii și reprezentanții primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.