HOBBY: Croșeta fermecată a Alinei

0
103

Alina Cobasiuc este o tânără din satul Racovăț, pasionată de hand-made. Diverse materiale reciclabile se transformă, în mâinile dibace ale meșteriței, în diverse obiecte de decor. Iar de vreo trei ani, croșetatul a devenit marea ei pasiune. În rezultat, zeci de lucrări, care mai de care mai frumoase și mai captivante prin culori și forme, apar în serile lungi de iarnă sau în clipele de răgaz. 

Alina și-a descoperit pasiunea dintr-o întâmplare frumoasă.Cumnata i-a făcut cadou fiicei noastre o căciuliță croșetată. Atât de mult mi-a plăcut, încât mi-am propus să încerc și eu să fac așa un accesoriu”, povestește tânăra, care împreună cu soțul educă un fiu și o fiică.

Astfel, a început să studieze de la zero arta croșetării, pas cu pas, din lucrări și lecții găsite în internet, de unde sunt inspirate și multe lucrări realizate ulterior. Căciulițele au devenit vedete printre lucrările sale, acestea au cele mai diverse forme și combinații de culori. Asortate cu fulare, mănuși și chiar gentuțe croșetate, lucrările Alinei sunt purtate cu drag de fiica sa. Câteva a și vândut, povestește meșterița, care spune că nu urmărește să facă o afacere din ocupația sa de suflet.

 

Cu timpul, lucrările Alinei au început să capete și alte forme.

La grădiniță și la școală, copiii deseori trebuie să realizeze compoziții pentru diverse expoziții sau evenimente. Astfel, am început să realizez și alte obiecte din ață: jucării, fructe, legume etc.”. Așa a apărut și compoziția pascală pe care am remarcat-o și noi și care ne-a determinat să o invităm pe Alina în rubrica Hobby anume în această perioadă a sărbătorilor de Paști (vezi fotografia principală).

 

Aproape toate articolele sunt pentru copii, dar dacă croșetează ceva, neapărat trebuie să mai facă un exemplar, spune Alina, asta pentru a împăca ambii copilași. Totuși, cu cât se fac mai mari copiii, cu atât se înmulțesc grijile și tot mai puțin timp îi rămâne pentru ocupația sa de suflet, recunoaște tânăra mămică.

 

Cel mai des lucrează cu ață din acril, dar și din alt fel de ață. Ața dictează ce poți croșeta din ea, spune meșterița, pentru care acest hobby este o formă de relaxare. Nu este unica în familia sa pasionată de arta frumosului. “Noi cu fratele concurăm cine creează lucrări mai frumoase, mai deosebite”. Așa, într-o seară, și pisoiul familiei Cobasiuc s-a pricopsit cu o hăinuță foarte stilată, croșetată de Alina.

Reacțiile celor dragi nu se lasă așteptate, prietenii și rudele au doar cuvinte de laudă pentru lucrările Alinei, care cochetează și cu alte materiale precum fetru, biserul etc.


*HOBBY — Pasiune, ocupaţie de suflet a cuiva în afara profesiunii, practicată în timpul liber

**PARTICIPAŢI în rubrica noastră, dacă aveţi o pasiune deosebită. Tel. 0230 84-2-97


 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.