Să oferim bătrânilor de Paști “Masa bucuriei”!

0
66

În Sâmbăta Floriilor, în raionul Soroca s-a desfășurat campania de Paşti “Masa bucuriei”. Pentru al treilea an la rând, sorocenii au putut contribui la campanie, datorită căreia mai mulți bătrâni primesc produse alimentare în ajun de Paști.

Vladislava Chistol și Igor Turuta alături de Raisa Barajin. Elevii pentru prima dată au făcut voluntariat pentru Campania de Paști, fapt cu care se mândresc mult.

Astfel, în zece magazine din orașul Soroca (8) și comuna Volovița (2) au fost amplasate puncte de colectare a produselor alimentare neperisabile, pentru beneficiarii campaniei.

Lubinschi Cristina și colegii săi, Dorin și Ionuț, au adunat produse alimentare, donate de cetățeni, care au ajuns la locuitorii în etate din com. Volovița.

50 de voluntari, elevi la liceul “Ion Creangă”, opt voluntari de la Gimnaziul “Alexandru Lupașcu” din Volovița și trei voluntari ai bisericii “Sfinţii Martiri Brâncoveni” au fost prezenți la punctele de colectare, unde informau detaliat despre campanie.

Voluntarii Valeria Mâțu, Nicolina Solovei și Tudor Buruian au îndemnat volovițenii să participe la Campania de Paști.

Borodai Ilona este pentru prima dată implicată în această campanie, dar alături îi este o voluntară cu experiență, Olga Corobcean: “Sunt al doilea an voluntară în campania dată și mă bucur mult, deoarece întâlnesc oameni deschiși, care acceptă să doneze și înțeleg că mai avem o șansă, pentru că înainte de Paști oamenii au nevoie de o minune. Iar pentru unii această campanie este o minune”, menționează Olga. Raisa Barajin, administratoarea magazinului “Passaj”: „Ar trebui mai des de desfășurat asemenea acte de binefacere, deoarece în țara noastră este foarte multă lume nevoiașă, așa că am acceptat cu bucurie să contribui la campanie”. Al doilea an la rând găzduiește campania doamna Eudochia, șefa magazinului „Ivan-Com”: “Am acceptat din bunul-simț, este o activitate benefică pentru toți. Nu mai cunosc așa o campanie pe la noi”. Ina Reznic, administratoarea magazinului „Ivan Rotari” din Volovița, apreciază și ea această frumoasă inițiativă: “Ne pare foarte bine că să organizează astfel de campanii. Beneficiarii primesc alimentele donate, iar noi suntem bucuroși că punem umărul la această acțiune. Am informat toți cumpărătorii noștri, majoritatea au fost foarte receptivi”. O altă parteneră a campaniei, Nadejda Craveț, proprietara magazinului “ÎI P. Craveț” din Volovița, a opinat: “Prima dată am auzit despre această campanie și am acceptat cu drag să o primesc în magazinul meu”.

Încă o beneficiară a Campaniei Masa Bucuriei

În zilele următoare Floriilor, produsele alimentare colectate au ajuns la mai mulți vârstnici și familii nevoiașe din orașul și raionul Soroca, aranjate în 150 de pachete în total: 67 în mun. Soroca, iar 83 în satele Volovița, Alexandru cel Bun și Ocolina.

Mâțu Roman: ”Particip al treilea an la campanie în calitate de voluntar, pentru că vreau să fac un lucru bun”. Olga Eftodi la fel este de trei ani voluntara campaniei.

Parascovia Pușcaș este una dintre beneficiarii campaniei. La cei 96 de ani, femeia este imobilizată la pat, dar este ajutată de copii, care sunt și ei în etate. Bătrâna tare s-a bucurat de darurile oferite de soroceni în cadrul Campaniei “Masa Bucuriei” și a mulțumit cu lacrimi în ochi.

Maria Strocinel: ”Am lucrat toată viața, dar am pensie mică, sunt bucuroasă de ajutor!”

Câțiva beneficiari au fost recomandați de Organizația veteranilor din raionul Soroca. “Dacă omul este țintuit la pat, nu are pe nimeni, trebuie ajutat. Această campanie este extraordinar de necesară! Oamenii cinstiți, care au trăit toată viața din munca lor, nici nu așteaptă și nu cer nimănui nimic și sunt foarte recunoscători pentru asemenea gesturi”, a menționat președinta organizației, Claudia Ivanova.

Claudia Ivanova și Vasilisa Novițcaia in vizită la benefiaciara campaniei , Rima Pujleacova.

În acest an, sorocenii au donat în cadrul campaniei 1720 kg de produse alimentare, care vor scuti un pic de grija cheltuielilor pentru alimentație pe mulți bătrâni.

Voluntarii Vlad Capițchi, Olga Chiroșca, Alina Tacu, Nicolae Lisnic, Ion Covanciuc, Iustina Maxian alături de beneficiarii Elizaveta și Dimitrie Rotaru.

Campania este organizată pe teritoriul întregii țări de Misiunea Socială “Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, parteneri locali: parohia ortodoxă română “Sfinţii Martiri Brâncoveni”, parohia ortodoxă română “Sfânta Cuvioasă Parascheva”, parohia ortodoxă română „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” și parohia ortodoxă română „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.