Salvatorii și pompierii, la datorie (FOTO/VIDEO)

0
86

Răsunetul alarmei a cuprins toată unitatea. Testarea serviciilor de alarmă ale Unității de Salvatori și Pompieri a trecut cu succes. Membrii echipei spun că au la dispoziție doar un minut, uneori și mai puțin, atunci când au o chemare, pentru a urca în autospeciale și a porni spre locul de producere a incidentului. Salvatorii sunt solicitați nu doar când au loc incendii, dar și când este nevoie de a interveni pentru a descarcera o persoană blocată în automobil sau într-o locuință.

Unitatea de pompieri și salvatori din cadrul DSE Soroca

Unitatea Pompierilor și Salvatorilor din cadrul Direcției Situații Excepționale (DSE) Soroca are patru gărzi, care, deși au responsabilități diferite, acționează și se susțin reciproc. Prima gardă este responsabilă de evidența surselor de alimentare cu apă. “Noi avem grijă ca să avem mereu la îndemână rezerve de apă. În cazul incendiilor, aceasta este indispensabilă. Sursele de apă în localități sunt hidranții de incendiu sau sistemele corespunzătoare pentru aceste cazuri”, spune Vitalie Drăgălin, șeful gărzii nr.1 a Unității de Pompieri și Salvatori din Soroca.

Verificarea tehnicii din dotare

Din păcate, potrivit specialistului, majoritatea satelor nu dispun de sisteme de hidranți de incendiu, iar în caz de alarmă, apa se extrage din fântâni sau bazinele acvatice din apropiere.

Citiți alte detalii în ediția de vineri, 6 aprilie, a ziarului.

Pe lângă muncă, colaboratorii practică sportul

Calea de acces spre ieșire

În cadrul DSE Soroca activează și femei

Prezentarea muzeului din cadrul instituției:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.