Cetățenii sunt chestionați privitor la unirea cu România

De la 1 aprilie demarează consultările publice pe tema Unirii cu România la Chișinău, care se vor desfășura până la 14 aprilie.

Cercetarea sociologică este derulată de experții Centrului Social-Politic European.

Potrivit autorilor inițiativei, întrebarea va fi una închisă, precodificată, cu două variante posibile de răspuns, iar chișinăuenii vor putea alege pe cea care corespunde opiniei lor cu „DA” sau „NU”. Gradul de participare va indica nivelul de interes și de informare al oamenilor din capitală în raport cu tema.

Cercetarea își propune așadar ca scop secundar să radiografieze nivelul de maturitate și sănătatea democrației din Republica Moldova, prin abordarea științifică și fără părtinire a unui subiect de interes și insuficient analizat: unirea cu România, scrie pe site-ul proiectului decid.md.

Astfel, ulterior ar putea fi chestionați și sorocenii, dar și cetățeni din alte localități din țară privitor la unire.

Până în prezent, declarația de unire a fost semnată de peste 140 de localități.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.